Växthus

Ett växthus eller drivhus är en byggnad av ett genomskinligt material (glas eller plast) som släpper in solljus men som hindrar värmen från att slippa ut. På så sätt skapas ett artificiellt klimat som tillåter odlandet av växter som normalt inte skulle trivas på den platsen. Växthus brukar ibland kallas för orangerier. Detta beror på att de tidiga svenska växthusen oftast användes för att odla citrusfrukter, och då särskilt apelsiner. Apelsin heter orange på engelska och franska.

Odlingsglädje

Fristående orangeri med luftvärmepump för värme året runt

Orangeri

Orangeri är ett uppvärmt växthus för övervintring av träd som apelsin, fikon, myrten och andra prydnadsväxter som inte tål hårt vinterklimat i det fria. Namnet "orange" kommer av det franska ordet för apelsin, orange.

Växthus

Växthus byggt mot befintlig vägg.

PROFFS-huset

PROFFS-huset, 30-serien för året runt bruk i Nordiskt klimat.Bärande konstruktion av aluminiumprofiler. Profiler med tätningslister mot beklädnadsmaterial. Taklutning 26°. Takluckor utföres som standard genomgående på en eller båda sidor om nock. Luckorna kan öppnas med elektronisk automatik eller enkla automatiska lucköppnare som arbetar på temp i växthuset utan el. Luftningsmotorer och automatik ingår ej.
Ladda ner en broschyr.

Automatisk ventilation

Automatisk ventilation med lucköppnare

Umgås

Orangeriet - en plats att umgås!

Eget växthus

Odla i eget växthus

Förläng sommaren

Att förlänga sommaren är ett nästan utslitet begrepp, men det är faktiskt vad du gör med ett eget växthus från TOTALU AB. Långt in på hösten kan du skörda både frukt och grönsaker, eller varför inte använda växthuset som ett grönt uterum. Ställ in en bekväm fotölj, tänd några ljus och bara njut medans hösten sänker sig över Sverige.
Ladda ner en broschyr.

Livskvalitet

vindruvor i septemper

Faktaruta

Odlingsväxthus med takstolar från 6,0m till 16,0m spännvid. Takstolsavstånd beroende på snö- och vindlaster. Valfri storlek. Ventilation i tak o vägg. Ventilation kan utföras för manuell drift eller med automatik.

  • Alt 1. Manuell reglering av lucka eller luckor.
  • Alt 2. Automatisk ventilation med lucköppnare för "små luckor"
  • Alt 3. Motordrift på genomgående alternativt delade luckor.
  • Kombination av motor och automatik för styrning av luftvärme. Kan kombineras med vind-storm samt regnsensor.
    Beklädnadsmaterial: Enkelglas, isolerglas eller kanalskivor från 6-32mm tjocklek. Trapetzformade skivor i PVC eller polycarbonat.